JPiri

PuLaAho-ketju

Nyt kun tappara voitti mestaruuden olisi Kari Jalosella oikein oiva paikka pistää jääkiekon mm-kisoihin nuorista koostuva PuLa-Aho ketu... Eli Puljujärvi, Laine ja Aho. Kyseinen ketju dominoi nuorten alle 20v kisoja ja joukkue toi suomelle kultaa. 

Laine, Aho ja Puljujärvi ovat kuitenkin pelanneet sm-liigaa lähes koko kauden ja osoittaneet että nuoresta iästä huolimatta, heistä on miesten peleihin. Varsin mallikkaasti ovat näyttäneetkin sen, koska ovat pistepörssin kärkipäässä ja ottelukohtaisten pisteiden mukaan kirkkainta kärkeä.

Tässä on myös sellainen juju, että Puljujärvi on voittanut 2 kultaa (nuorten alle 20v ja alle 18v maajoukkueessa), yhden hopean (chl) ja yhden pronssin (sm-liiga). Aho on voittanut 1 kullan (nuorten alle 20v maajoukkueessa), yhden hopean (chl) ja yhden pronssin (sm-liiga). Laine on voittanut 2 kultaa (nuorten alle 20v maajoukkueessa ja sm-liigassa). Tätä saraketta kaikille olisi mukava jatkaa A-maajoukkue kullalla.

En nimittäin tippaakaan epäile, etteikö kolmikko menestyisi maajoukkuepeleissä nhl-tähtiä vastaan. Aho ja Laine olisivat ne varmimmat valinnat, mutta kyllä tämä kolmikko yhdessä on niin juonikas, että voisimme odottaa lähes mitä vaan. Laineella ja Puljujärvellä on kokoa ja laukauksen tarkkuus on jotain uskomatonta. Kun taas Ahon pelisilmä ja syötöt ovat todellista taidetta. Kyllä Aho osaa myös niitä maaleja tehdä, eikä Laineelta ja Puljujärveltä puutu niissä syötöissä silmää kun tämä kolmikko on kehissä. Käytettiinhän näitä kolmea yleisesti sm-liigassa ylivoimassakin ja tulosta tuli.

Toivon todella kovasti, että Kari Jalonen ymmärtää tämän kolmikon potenttiaalin ja pistää heidät A-maajoukkueeseen tekemään hyvää suomelle. Jokainen näistä kolmesta ratsusta on voittajia, joten olisi jopa hölmöä jättää veikkaamatta voittavia hevosia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kannatan, hyvät perustelut ja oivat miehet.

Juhani Piri

En toki huonona valintana pitäisi ketjua

Laine - Barkov - Aho. Se voisi tehdä aika tuhoisaa jälkeä myös.

Puljujärven voisi asettaa sitten 3 kentän laidalle, koska tuskin sielläkään huonoja pelaajia tulee olemaan.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Samaa mieltä. Kaikki kolme suurta kansansuosikkia pitäisi valita kisoihin, kun ovat noin liekeissä ja käsittämättömän voitontahtoisia. Kyllä he jo pärjäävät vanhempia äijiä vastaan, se on tällä kaudella tullut todistetuksi. Eivätkä he kumarra sen enempää ruotsalaisia, venäläisiä, kanadalaisia kuin yhdysvaltalaisiakaan.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Samaa mieltä. Suomikiekko saisi pärjätessään pitkäksi aikaa mahtavan buustin, kun nuorille Leijonille saataisiin kaulaan ennen näkemätön mitalisuora.

Barkov ja Laine olisi jännä nähdä samassa ketjussa!

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Minun veikkaus on että vain Laine lähtee tuosta kolmikosta MM-kisoihin. Suomella on yllättäen "ylitarjontaa" hyökkääjistä. Jos kolmikosta tehtäisiin kokonainen ketju, mikä olisi oikea paikka? Nelosketju?
Barkov ja Laine samaan ketjuun ehdottomasti.

Juhani Piri

Ketju olisi 3 tai 2. Nelosketjun tehtävä on repiä, raastaa, horjuttaa, taklata jne.. Nämä kaverit ovat taitopelaajia, ei neloskentän miehiä. Uskon että Laine ja Aho lähtevät, mutta Puljujärvestä en ole vielä varma valitaanko häntä. Ilolla tervehtisin valintaa jos näin kävisi.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Tokihan koko kansa, itseni mukaan lukien, haluaisi nähdä PuLaAho:n ketjun taas tositoimissa. Tällä kertaa maailman parhaita pelaajia vastaan. Laine on melko varmasti sisällä joukkueessa. Ahosta en osaa oikein sanoa suuntaan enkä toiseen, mutta "gut feeling" sanoo hänen olevan ulkona. Pulju on näillä näkymin ulkona joukkueesta.

Puljujärven pelaaminen miesten kisoissa olisi hieno piristysruiske, mutta hänen pelinsä ei vielä kestä ilman suojelua tämän tason turnauksessa. Liian paljon vääriä lusitelulinjoja, kiekonemenetyksiä sekä sijoittumisia. Nuorempia vastaan se ei näkynyt millään tavalla, koska Puljujärven nopeus sekä pelikäsitys on ikäluokkaansa niin monta pykälää edellä. Mutta jo Liigan peleissä oli huomattavissa sellaista "päätöntä" menoa aika ajoin. Marjamäki peluutti Puljua paljolti "suojellussa" roolissa playoffien aikaan. Tällä saatiin hienoja tuloksia.

Kysymys kuuluukin, onko maajoukkueella varaa ottaa mukaan pelaaja joka mahdollisesti toisi lisäarvoa hyökkäyspäähän rajoitetulla peliajalla, mutta ei tuo lisäarvoa puolustuspelaamiseen eikä syö erikoistilanne minuutteja? Nopea ja yksinkertainen vastaus tähän on selvä ei. Tietenkään ei voida tietää mikä Jalosen suunnitelma on ja kuka ties, ehkä Pulju nähdäänkin kisoissa. Mutta jos näin on, taustalla olevat syyt tulevat olemaan puhtaasti pelilliset. Mahdollisella tripla-mestaruudella tai kansan tahdolla ei tule olemaan asian kanssa mitään tekemistä.

Puljujärvi tulee mitä todennäköisemmin edustamaan Suomea monen monta kertaa arvokisoissa. Mutta nämä miesten arvokisat eivät taida olla yhdet niistä. Hänen aika tulee vielä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Niinhän siinä kävi, että Jalosen mielestä Puljulla ei yleispelaaminen vielä riitä aikuisten kisoihin. Uskon, että Puljun otteita seurattiin tällä silmällä Liigan playoffeissa. USA- ja Venäjä-otteluissa Aho näytti osaamistaan ja Lainekin USA-pelissä hienoja harhautuksia ja muita pelillisiä ratkaisuja. Vastustajien puolustajillakin pideltäviä riittää, kun Suomella useita kovia huokkäysketjuja.

Puheenaiheeseen liittyvää